FAQ
16905
page-template-default,page,page-id-16905,bridge-core-2.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-theme-ver-19.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

FAQ

Kan ik op dezelfde dag onder de zonnebank én in de buitenzon?

Het is beter om dit te vermijden. Wanneer de dagelijkse dosis UV-stralen wordt overschreden heb je kans op verbranding.

Is er een verschil tussen de UV-straling van de buitenzon en de zonnebank?

De natuurzon en de zonnebank geven hetzelfde zonlicht. Wel kan de verhouding van UV-A en UV-B anders zijn bij een zonnebank dan bij de natuurzon. Onder de zonnebank is deze constant. De sterkte van de straling veranderd niet. Deze keuze is gemaakt om ervoor te zorgen dat je geen verbranding op loopt onder de zonnebank, mits je het juiste advies voor jouw huidtype hebt ontvangen. In de buitenzon kan de sterkte van deze UV-straling variëren.

Wat is het verschil tussen een Ergoline Flagship Studio en een Ergoline Premium Studio?

Alle Ergoline Flagship en Premium studio’s opereren op zeer hoog niveau. Zowel Flagship Studio’s als Premium Studio’s werken volgens de laatste nationale voorschriften en op het hoogste niveau qua hygiëne, service en deskundigheid.

 

De verschillen tussen Flagship en Premium kunnen per locatie verschillen. Zo kan het liggen aan het type zonnebanken, het interieur, het aanbieden van andere activiteiten buiten het zonnen om (denk aan een inpandige beauty salon) of het niet aangesloten zijn bij Samenwerking Verantwoord Zonnen. Wil je verzekerd zijn van verantwoord zonadvies, hygiëne en kwaliteit? Dan ben je bij beide soorten studio’s aan het juiste adres. Wil je zonnen in de meest luxe setting? Bezoek dan een Ergoline Flagship Studio bij jouw in de buurt.

Mag een zwangere vrouw onder de zonnebank?

Zwangere vrouwen mogen onder de zonnebank. Verantwoord zonnen tijdens de zwangerschap zorgt ervoor dat het vitamine D niveau op peil blijft. Het is niet schadelijk voor het ongeboren kind. De hoormoonhuishouding van zwangere vrouwen is wel sterk veranderd. Dit kan ertoe leiden dat sommige vrouwen onregelmatige pigmentvlekken in het gezicht, het zogenaamde zwangerschapsmakser, kunnen ontwikkelen. Deze pigmentvlekken zijn niet schadelijk maar blijven wel aanwezig, ook na de bevalling. Om dit te voorkomen kunnen zwangere vrouwen hun gezicht afdekken voor zonlicht.

Hoe lang blijft mijn bruine teint zichtbaar?

Dit is per huidtype verschillend. Gemiddeld tot ongeveer 2 na 4 weken na de laatste zonsessie. Onze huid heeft een natuurlijk vernieuwingsproces. Na circa 28 dagen heeft de huid zich volledig vernieuwd. Door geschikte verzorging kan de bruine kleur langer behouden blijven.

Waarom word ik niet overal gelijkmatig bruin?

De binnenkanten van armen en benen bevatten minder pigmentvormende cellen. Hierdoor bruinen deze niet gelijkmatig mee met de rest van het lichaam. De huid in het gezicht heeft een extra dikke hoornlaag, ter bescherming voor invloeden van buitenaf. Hierdoor is de toelaatbaarheid van UV-straling lastiger.

Bouwt mijn huid door het gebruik van de zonnebank bescherming op tegen UV-stralen in de buitenzon?

Onder de zonnebank bouw je huidverdikking op. Deze verdikking is een natuurlijk beschermingsmechanisme tegen verbranding. Tevens werkt het “voorbruinen” onder de zonnebank goed om je huid te laten wennen aan zonlicht. Hierdoor loop je minder kans op zonneallergie en roodheid.

Wil jij er van verzekerd zijn dat je het optimale uit je bruiningsresultaat behaalt? Probeer dan de Devoted Creations bruiningsversnellers in combinatie met een Ergoline zonnebank!

Heb jij het meest tropische stukje internet al ontdekt? Discover #TANLIFE! Jouw online platform voor all things sunny. Raak geïnspireerd, shop en join the #TANLIFE gang!

Wil jij er van verzekerd zijn dat je het optimale uit je bruiningsresultaat behaalt? Probeer dan de Devoted Creations bruiningsversnellers in combinatie met een Ergoline zonnebank!

Heb jij het meest tropische stukje internet al ontdekt? Discover #TANLIFE! Jouw online platform voor all things sunny. Raak geïnspireerd, shop en join the #TANLIFE gang!